od F.T.Y. » 10.02.2011, 23:10
NO caf Dusan.Normalne citit s tvojich prispevkov,aky si zlomeny.Je mi jasne,ze mas byt preco.Ved su to nase mami,zeny,deti...ludia,ktori nas maju radi,ktorym najviac ublizujeme tym,ze si ideme "posediet".Aspon ja som to tak citil a vysvetloval chalanom,co mi dali na celu,ze co my-co my nariekame!Dostaneme len to,co sme si zavinili sami,spat budeme mat kde cely trest,najest nam daju vzdy,oblecenie nam daju na cely cas tam,dokonca aj pracu a placu (poniektorym) daju.ALE OZAJSTNA SKUSKA SILY A ODVAHY CAKA NASE ZENY A MATKY !!!!!!!!!Ostanu zrazu na vsetko same!!!Casto krat s DETMI na krku !!! Nase slabe ZENY !!! (uz len preto si hlboko vazim,respektujem a moc lubim moju zenu !!! Ze to vsetko zvladla sama a s dvoma detmi (samozrejme,ze pomohla aj rodina...)a zvladla to perfektne cely rok a 4 mes.)A podla mojho nazoru,to oni maju omnoho tazsie vonku,ako my tam v nutri.Co "TAM" chyba ? SLOBODA ! To je neodskriepitelne,to je fakt !Sloboda je velmi vela,strasne vela,ale da sa to zvladnut!!!Dokonca sa da aj na to zvyknut!!!No predovsetkym si za to mozeme sami (v trtivej vacsine).Ale kto sa pytal nasich zien,ci chcu ostat same,ci su na to pripravene preplakat par mesiacov,prebdiet par noci...a potom sa pred detmi a ostatnymi tvarit,ze je vsetko v poriadku.V praci naplno makat,lebo sak nikto nesmie vedie,kde je moj muz...A co povedat detom,co im kupit pod stromcek,treba nove topanky a potom este posielat baliky,peniaze,pisat kazdy den list...BRRRRR.Ani som sa nedivil mojej,ze mi pisala,ze o osmej pada do postele ako banik po sichte!!!A stale dookola!!!..................Maju to tie zeny ovela tazsie,ako my!Mozno so mnou nie vsetci suhlasia,ale podla mojho nazoru...Este si chcel vedie,ako som sa tam mal a co a ci som robil...Ano robil,no nie hned.Roboty tam tiez vela nebolo.Ozaj,bol som v BB na Kralovej.No koli PPcku (podmienecne prepustenie)som svojho vychovavatela chodil do kancelarie "otravovat" koli robote kazdy druhy den.Musel som sa dostat domou stoj,co stoj.To bol moj ciel uz od vazby.Potom som konecne robotu dostal a hned v kuchyni!!!Parada!Bola tam kadejaka hnusna robota a ja hned do kuchyne!Ze ranajkar.Vstaval som sice kazdy druhy den (dve partie na striedacku)rano o tretej,no dalo sa.Vsetko som podriadil tomu,ze vo vazbe som slubil zene,ze sa vratim na PPcko a ze ju nenecham dlho sa trapit!Zasluzila si to.uz len preto,ze mi odpustila moju sprostost,za ktoru som sa tam dostal.Nie som ten typ,ktory poslucha (myslim policajtov,bacharov,vysetrovatelov...),ale zahryzol som si velakrat za tych 16 mes.do jazyka...musel som,pertoze moja najvacsia radost zo zivota bol doma moj,vtedy 1,5 rocny syn.Vela nocivo vazbe som potichucky preplakal,ako strasne mi chybal...brrr.Este vo vazbe mi ho zena doniesla v ZA pod okno (v ziline sa to obcas dalo)ale nedopadlo to dobre.Zevraj preplakal celu noc a to nehovorim o sebe...Na navstevu sa tiez nedalo,lebo tam je plexisklo a dieta nechape,preco nemoze ist k tatovi a place...Takze prvy krat som ho live videl po osmich mes...Myslel som,ze po navsteve budem zlomeny...no bolo to fajn.Navstevy boli kontaktne....tie dve hod.ubehli ako voda a ja uz som sa tesil na dalsiu o 3 tyzdne...To bol moj hlavny motor na PPcko.Teraz bude mat maly 6 rokov a ja si neviem predstavit,ze by som mal byt od neho odluceny viac,ako dva dni!Neprichadza do uvahy!Som doma uz skoro 4 roky,ale viac,ako dva dni sme od seba este neboli.A tie dva dni bolo iba raz a aj to bol iba o dedinu vedla u krsnej cez prazdniny.......V base sa samozrejme skrinky zamykaju,to sa neboj.A myslim,ze aj kradnut si tam kazdy rozmysli,lebo aj tam je to tres.cin.Normalne vysetrovatel,prokurator a sud (nasup).S toho obavy mat nemusis.Uz som tu niekde pisal,ze ak si normalny a chces byt medzi normalnymi,tak nepodcenuj,neodflakaj a daj si zalezat na PSYCHOTESTOCH ! Tie budes robit pri nastupe na vykon trestu na nastupnom oddeleni.Daj si na nich zalezat a nemusis sa bat,ze skonciis medzi magormi.Je to jednoduche,tak nie ze s nich budes mat tremu,nemusis.Ich vyznam je,oddelit zrno od plev.A ci som mal nejake problemy?Jasne,vzdy sa nejaky nasiel,ved si v base,ako by to bolo.Nic,len chladnu hlavu,rozvahu a mysliet na to,ze chces ist domou na PPcko.Nesmeis mat maler.Ziadny maler.Na PPcko su dolezite tieto veci: KONTAKT S RODINOU (pravidelny),MAT SA KAM VRATIT (domou),MAT CISTU KARTU (byt bez pruserou)...Vyhodnotenie na PPcko ti bude robit tvoj pedagog,ktory ti cita listy a dava tresty (v pripade,ze ti bachar nejaky navrhne.ZLATE PRAVIDLO V BASE MEDZI BACHAROM A VAZNOM: DAS POKOJ--MAS POKOJ !!! toho sa drz !!!).To znamena,ze bude o tebe vediet skoro vsetko.(ja som nenechal nic na nahodu a mal som advokata aj na PPcku.ak to mas mat iste,tak to musi byt miestny a musi vediet kam a kolko dat.zas take strasne to neni.mna to stalo vtedy 20tis korun este).Idem spat,sak kukaj co som tu zas napisal,aky roman.Sak sa este pytaj,na to som tu.caf.