od Príspevok zo starého fóra » 22.09.2010, 23:38
Marika, ser na neho, moj byvaly bol taky a styri roky som to s nim tahala, lebo ani rozist sa s nim nedalo, aby mi nieco alebo mojej rodine nespravil. Neprestavaj verit, ze sa znovu zalubis - a ovela viac. Hovorim ti to nie ako mudrlantka, ale ako matka dietata, no pritom zena plna vasne, tak rozmyslaj stale dokola a vsetko prehodnocuj - lebo inak nebudes mat nic a nikoho, ani lasku deti, ani pocit pravej lasky, ktora je o pocite bezpecia a istoty - iba jeho. - Na krku. Moj druh j teraz sice vo vazeni, ale za sest rokov, co sme spolu mi ani len facku nedal, ani sa len rukou neohnal. Sedi - lebo zacal zarabat vela penazi - zial posledny rok ich mal aj na drogy. tak padol tam kde padol a tak to musi byt. Poznas Dostojevskeho - clovek potrebuje trest aby sa "vykupil". Ale tym nechcem povedat, ze sa nemaju dodrziavat prava vaznov, to je povinnost bacharov a pedagogov ktory v tomto smere konaju protipravne a rovnako trestuhodne. A mozno to vyznieva, ze mojho drua nemilujem, ale naopak - to je podla mna rozdiel medzi opicou laskou (slepou laskou) a tou druhou - pravou a zaroven napomocnou svojej polovicke.